Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Composer not working
Started by filippo66627 Jan 14 2020 02:28 PM

60 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
Page 3 of 3 1 2 3
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#51

filippo66627

[GLOBAL: userInfoPane.html]
filippo66627
  • Enthusiast

  • 66 posts
  • Corona SDK

It won't, because the syntax is wrong, and even if you corrected that, "Sfondi/menu2.png" does not exist in the project.

sorry its not Sfondi/menu2.png but just menu2.png



[TOPIC: post.html]
#52

nick_sherman

[GLOBAL: userInfoPane.html]
nick_sherman
  • Corona Geek

  • 1,976 posts
  • Corona SDK

The first issue is to sort out why your IDE environment isn't working. If you can't see the console output you've got no chance of ever getting anything working. 



[TOPIC: post.html]
#53

nick_sherman

[GLOBAL: userInfoPane.html]
nick_sherman
  • Corona Geek

  • 1,976 posts
  • Corona SDK

Ensure View > Output/Console window is checked.



[TOPIC: post.html]
#54

filippo66627

[GLOBAL: userInfoPane.html]
filippo66627
  • Enthusiast

  • 66 posts
  • Corona SDK

Ensure View > Output/Console window is checked.

I can see my output console it just doesn't work when i type in print("whatever") in the lua file



[TOPIC: post.html]
#55

nick_sherman

[GLOBAL: userInfoPane.html]
nick_sherman
  • Corona Geek

  • 1,976 posts
  • Corona SDK

Any chance you can take a video of exactly what you're doing to run your program?



[TOPIC: post.html]
#56

filippo66627

[GLOBAL: userInfoPane.html]
filippo66627
  • Enthusiast

  • 66 posts
  • Corona SDK

Any chance you can take a video of exactly what you're doing to run your program?

I just click the green triangle i may be wrong but i ran it with F6 once



[TOPIC: post.html]
#57

nick_sherman

[GLOBAL: userInfoPane.html]
nick_sherman
  • Corona Geek

  • 1,976 posts
  • Corona SDK

I don't really know what to suggest other than to try another IDE, if your console output is blank when you run the project then debugging is impossible.



[TOPIC: post.html]
#58

filippo66627

[GLOBAL: userInfoPane.html]
filippo66627
  • Enthusiast

  • 66 posts
  • Corona SDK

I don't really know what to suggest other than to try another IDE, if your console output is blank when you run the project then debugging is impossible.

Today it worked fine cause i didn't switched scene i just wrote my whole code onto the main.lua and it display all my buttons/backgrounds.. I tried Sublime Text but everytime it gives me an error on the first line saying there a nil value. I'll try and ask my teacher about corona tmrw if theres not anything else we can try :( 



[TOPIC: post.html]
#59

filippo66627

[GLOBAL: userInfoPane.html]
filippo66627
  • Enthusiast

  • 66 posts
  • Corona SDK

I don't really know what to suggest other than to try another IDE, if your console output is blank when you run the project then debugging is impossible.

Could try and see if my code works in between the create scene function inside the template? I posted my code before.. 



[TOPIC: post.html]
#60

filippo66627

[GLOBAL: userInfoPane.html]
filippo66627
  • Enthusiast

  • 66 posts
  • Corona SDK

Can anyone help? :/

[TOPIC: post.html]
#61

nick_sherman

[GLOBAL: userInfoPane.html]
nick_sherman
  • Corona Geek

  • 1,976 posts
  • Corona SDK

Can you show a screenshot of your entire zerobrane window while running the app?

 

Also, what happens if you select Window > Console in the simulator?




[topic_controls]
Page 3 of 3 1 2 3
 
[/topic_controls]