Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

iOS App store provisionning profile not recognized
Started by david79 Dec 20 2019 11:53 PM

6 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

david79

[GLOBAL: userInfoPane.html]
david79
  • Observer

  • 24 posts
  • Corona SDK

Hi 

 

Yesterday (the 20th) I generated an iOS AppStore provisionning profile on the Apple dev website, and it appears as being an "Apple distribution" provisionning profile and not an "iPhone distribution" profile as previous ones would be.

 

This means that when building the simulator does not recognize it as being valid because it's looking for "iPhone distribution" and refuses to build a public build.

 

(PS: I've already submitted a bug report to this effect, but I was wondering if anyone had workarounds) 



[TOPIC: post.html]
#2

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,539 posts
  • Enterprise

I just made a new Provisioning Profile and I was able to build with it.

 

Attached File  Screen Shot 2019-12-21 at 10.36.33 AM.png   85.32KB   0 downloads

 

Rob



[TOPIC: post.html]
#3

david79

[GLOBAL: userInfoPane.html]
david79
  • Observer

  • 24 posts
  • Corona SDK

Does the provisionning profile appear being an "Apple distribution" one in the simulator dropdown ?

 



[TOPIC: post.html]
#4

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,539 posts
  • Enterprise

Attached File  Screen Shot 2019-12-21 at 2.44.26 PM.png   70.2KB   0 downloads

 

 



[TOPIC: post.html]
#5

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,539 posts
  • Enterprise

The text to the left of the () is what I added. The part in the () is the App Name. To the right of the () it says iPhone Distribution

 

Rob



[TOPIC: post.html]
#6

david79

[GLOBAL: userInfoPane.html]
david79
  • Observer

  • 24 posts
  • Corona SDK

Ok, to the right of mine it says "Apple Distribution", but I generated it from a client's account, which was recently created, maybe that has something to do with it... 



[TOPIC: post.html]
#7

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,539 posts
  • Enterprise

I think I know what is going on. It's at the certificate level that's causing the problem. Look at this:

Attached File  Screen Shot 2019-12-21 at 4.56.16 PM.png   251.25KB   0 downloads

You can see that there is an Apple Distribution and an iOS Distribution one. 

 

The Apple "makes sense" since you can use one certificate for iOS and macOS and it looks like they've lumped tvOS into it. So one certificate works for everything. As opposed to how it used to work where the iOS certificate covered iOS and tvOS and macOS was a separate certificate.

 

Corona doesn't appear to recognize the new "Apple" certificates. Your workaround is to generate a new Certificate and Provisioning Profiles that use the new Certificate as the iOS type (or macOS if that's what you're doing).

 

I'll ask Engineering to look into it.

 

Rob




[topic_controls]
[/topic_controls]