Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

corona 2019.3556 unstable.
Started by carloscosta Nov 27 2019 04:02 AM

- - - - -
3 replies to this topic

Best Answer carloscosta , 29 November 2019 - 01:15 AM

I upgraded to Catalina yesterday. took 10 hours to update xCode. Guess our iMac 27" 2012/2013 needs an upgrade.

After that build went successful, so now I don't have the error anymore. Before I had high sierra.

I've another problem, but I will create a new post for that (cant create an apple store build anymore).

[TOPIC CONTROLS]
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

carloscosta

[GLOBAL: userInfoPane.html]
carloscosta
  • Contributor

  • 687 posts
  • Corona SDK

I just made a build using corona sdk last version 2019.3556.

the build was transferred to my device (pixel 4, android 10), after splash screen, screen went blank (white).

tried building with a mac, same version zero changes, it worked well on my pixel 4. I tried also on a xiaomi mi a1 (android 9). same exact thing. On a nokia 8 (android 9), both builds worked fine.

 

Another app (2), tried to make a build on my windows machine worked well on both devices. With the mac build it worked fine also.

 

Another app (3) tried on make a build on my windows machine worked fine, but on mac, i was unable to make the build. It gave me this error:

 

 

 

Nov 27 11:53:31.953 Building iOS app for corona1@speye.pt with 2019.3556
Nov 27 11:53:33.286 Using custom build id from app bundle: 00000 (AppSettings.lua)
Nov 27 11:53:41.739 BuildID: 5dde63bf40612
Nov 27 11:53:44.445 Using additional build settings from: build.settings
Nov 27 11:53:44.455 Building: Copying app resources
Nov 27 11:53:46.221 Building: Unpacking build from server
Nov 27 11:53:46.736 Building: Adding plugins
Nov 27 11:53:46.782 Analyzing plugins...
Nov 27 11:53:46.783 Found native plugin: /Users/ines/Desktop/BSAnimal.app/.build/plugin.utf8
Done.

Analyzing Lua plugins...
Examining plugin: plugin.utf8
Done.

Compiling Slices...
Compiling architecture: armv7
Nov 27 11:53:46.933 <execute>cd "/var/folders/0_/0jl97qgn5jv0ynncxhmpcwsc0000gp/T/CLtmpQUaL5r/armv7";unset LIBRARY_PATH; export IPHONEOS_DEPLOYMENT_TARGET=8; export PATH="/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/bin/:/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin:/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin";"/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Toolchains/XcodeDefault.xctoolchain/usr/bin/clang++" -stdlib=libstdc++ -arch armv7 -isysroot "/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/SDKs/iPhoneOS12.1.sdk" -ObjC -all_load -fobjc-link-runtime -miphoneos-version-min=8 -std=c++11 -stdlib=libc++ -Xlinker -rpath -Xlinker @executable_path/Frameworks -L"/Users/ines/Desktop/BSAnimal.app/.build/libtemplate" -L"/Users/ines/Desktop/BSAnimal.app/.build/plugin.utf8" -F"/Users/ines/Desktop/BSAnimal.app/.build/libtemplate" -F"/Users/ines/Desktop/BSAnimal.app/.build/plugin.utf8" -framework AudioToolbox -framework AVFoundation -framework CFNetwork -framework CoreGraphics -framework CoreLocation -framework CoreMedia -framework CoreMotion -framework CoreVideo -framework CoreText -framework GameKit -framework GLKit -framework ImageIO -framework MapKit -framework MediaPlayer -framework MessageUI -framework MobileCoreServices -framework OpenAL -framework OpenGLES -framework QuartzCore -framework Security -framework StoreKit -framework SystemConfiguration -framework UIKit -weak_framework GameController -weak_framework AssetsLibrary -weak_framework Photos -weak_framework Foundation -weak_framework Twitter -lobjc -lsqlite3 -ltemplate -lplugin.utf8 -o "/var/folders/0_/0jl97qgn5jv0ynncxhmpcwsc0000gp/T/CLtmpQUaL5r/armv7/BSAnimal"</execute>
<result>Undefined symbols for architecture armv7:
"___isPlatformVersionAtLeast", referenced from:
Rtt::IPhonePlatform::SetNativeProperty(lua_State*, char const*, int) const in libtemplate.a(Rtt_IPhonePlatform.o)
-[Rtt_UITextView resetTextView] in libtemplate.a(Rtt_IPhoneTextBoxObject.o)
-[Rtt_UITextView updatePlaceholder] in libtemplate.a(Rtt_IPhoneTextBoxObject.o)
Rtt::IPhonePlatformBase::PushSystemInfo(lua_State*, char const*) const in libtemplate.a(Rtt_IPhonePlatformBase.o)
Rtt::IPhonePlatformBase::GetSafeAreaInsetsPixels(float&, float&, float&, float&) const in libtemplate.a(Rtt_IPhonePlatformBase.o)
ld: symbol(s) not found for architecture armv7
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)</result>
Nov 27 11:53:46.933 ERROR: Builder failed: Undefined symbols for architecture armv7:
Nov 27 11:53:46.934 "___isPlatformVersionAtLeast", referenced from:
Rtt::IPhonePlatform::SetNativeProperty(lua_State*, char const*, int) const in libtemplate.a(Rtt_IPhonePlatform.o)
-[Rtt_UITextView resetTextView] in libtemplate.a(Rtt_IPhoneTextBoxObject.o)
-[Rtt_UITextView updatePlaceholder] in libtemplate.a(Rtt_IPhoneTextBoxObject.o)
Rtt::IPhonePlatformBase::PushSystemInfo(lua_State*, char const*) const in libtemplate.a(Rtt_IPhonePlatformBase.o)
Rtt::IPhonePlatformBase::GetSafeAreaInsetsPixels(float&, float&, float&, float&) const in libtemplate.a(Rtt_IPhonePlatformBase.o)
ld: symbol(s) not found for architecture armv7
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)
Nov 27 11:53:46.940 BUILD ERROR: There was a problem linking the app.

Check the console for more information.
Nov 27 11:53:46.940
Nov 27 11:53:46.942 iOS build failed (12) after 13 seconds
Nov 27 11:53:47.234 ERROR: Build Failed: There was a problem linking the app.

Check the console for more information.
Nov 27 11:53:47.234

 

so in 3 apps, 2 have problems, 1 doesn't.

working on this apps for months, never had a single problem with them.

Hope next corona version resolves the issues.



[TOPIC: post.html]
#2

carloscosta

[GLOBAL: userInfoPane.html]
carloscosta
  • Contributor

  • 687 posts
  • Corona SDK

just deautorized corona and made login again on corona, and on windows machine app 1 worked well.

now ive app 1 working well , app 2 same, app 3 with problems in mac os. 

 

Just to clarify the error happens when i try to build to IOS on my app 3. If i try to build to android it works fine.

I'm with Mac OS high sierra, don't know if that's the problem. Just updating to Catalina right now. Hope this resolves the issue.


Edited by carloscosta, 27 November 2019 - 07:42 AM.


[TOPIC: post.html]
#3

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,613 posts
  • Enterprise

Can you enable a higher debugging level. Run this in the terminal:

defaults write com.coronalabs.Corona_Simulator debugBuildProcess -int 5

Then capture the entire build log, and use pastebin.com or similar, paste the log there and share the link here.

Also please share the build.settings for App 3.

 

Rob



[TOPIC: post.html]
#4

carloscosta

[GLOBAL: userInfoPane.html]
carloscosta
  • Contributor

  • 687 posts
  • Corona SDK

  Best Answer

I upgraded to Catalina yesterday. took 10 hours to update xCode. Guess our iMac 27" 2012/2013 needs an upgrade.

After that build went successful, so now I don't have the error anymore. Before I had high sierra.

I've another problem, but I will create a new post for that (cant create an apple store build anymore).




[topic_controls]
[/topic_controls]