Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Crash on startup (2019.3517)
Started by bamazy Aug 19 2019 11:43 PM

7 replies to this topic

Best Answer bamazy , 22 August 2019 - 06:37 PM

@agramonte, thank you very much for your help! :) 

 

I also have problems with internet when trying to build. It keeps saying that it could not download some plugin so, I have to retry until build is successful. Anyway, I managed to build the app and upload to the PlayStore. :) 

 

For the live builds, I will have to wait for the next build. I hope it will be fixed then.

[TOPIC CONTROLS]
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

bamazy

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bamazy
  • Contributor

  • 131 posts
  • Corona SDK

Hello, all. 

 

I get black screen on start with the builds on android. I tried to build a new sample project and I got the same black screen. 

 

This is the log when app starts on the device. https://pastebin.com/RjYjXXSn



[TOPIC: post.html]
#2

agramonte

[GLOBAL: userInfoPane.html]
agramonte
  • Corona Geek

  • 1,280 posts
  • Corona SDK

Are you on windows or a mac? The pastebin you posted, I don't see the name of the app? Please provide your entire build settings.

 

Adrian



[TOPIC: post.html]
#3

bamazy

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bamazy
  • Contributor

  • 131 posts
  • Corona SDK

@agramonte, I'm on Mac. When I tried to build again to copy and paste the whole logs, the build failed. I tried a few times but no success. 

 

This is the entire logs: https://pastebin.com/Ui9gNrfA

 

This is build.settings: https://pastebin.com/J0ru3fRg



[TOPIC: post.html]
#4

bamazy

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bamazy
  • Contributor

  • 131 posts
  • Corona SDK

I tried to build without Live build checked, it worked normally. But next time when I tried with the Live Build, a few times it had problems with downloading plugins, and then at the end it built and installed on the android device but with black screen again.

 

Logs from the last build: https://pastebin.com/mBUrTwEn



[TOPIC: post.html]
#5

agramonte

[GLOBAL: userInfoPane.html]
agramonte
  • Corona Geek

  • 1,280 posts
  • Corona SDK

So I tried your build settings with my app and no crash on start up at all. I have problems building the last couple of weeks which I always blame on my internet. I just keep hitting retry until it works. As far as live builds those stop working for me a few weeks back also. But your build settings on my simple app that changes the background color so I know something is happening, it works fine.



[TOPIC: post.html]
#6

bamazy

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bamazy
  • Contributor

  • 131 posts
  • Corona SDK

  Best Answer

@agramonte, thank you very much for your help! :) 

 

I also have problems with internet when trying to build. It keeps saying that it could not download some plugin so, I have to retry until build is successful. Anyway, I managed to build the app and upload to the PlayStore. :) 

 

For the live builds, I will have to wait for the next build. I hope it will be fixed then.



[TOPIC: post.html]
#7

bamazy

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bamazy
  • Contributor

  • 131 posts
  • Corona SDK

I am having the same problem. I tried to build a few times, it didn't work. I installed the latest build version yesterday, it's still the same. I searched on the forum and found this topic again, reading I remembered about what agramonte recommended. Tried without Live build option, it worked. 

I have two logs. One is from "adb logcat" and the other one is from Corona Console. 



[TOPIC: post.html]
#8

bamazy

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bamazy
  • Contributor

  • 131 posts
  • Corona SDK

Although the title indicates version 2019.3517, this time I'm trying with the version 2019.3535.




[topic_controls]
[/topic_controls]