Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Could not connect to server
Started by bardon.boura May 24 2019 10:18 AM

17 replies to this topic
connect server
[TOPIC CONTROLS]
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

Hello, i started Wednesday with Corona, all was fine, i made and built my first app, a science-fiction-shooter. but today corona dont wanna bulid, i am sad. i have disabled a Proxy, deauthorized and quit i try, avira is off. but still the message came "could not connect to Server". please help me, i have made a funny game with giana Sisters and now i cannot build it now, i am disappionted with this. i dont understand that it works at my first app and now not, please help me.



[TOPIC: post.html]
#2

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,081 posts
  • Enterprise

Can you post your console log where you're getting this error?

 

You've not given us a lot to go on.

 

Rob



[TOPIC: post.html]
#3

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

WebServices: Call system.connect failed in 1558724094 seconds: XmlRpcImplementation::execute: [HttpSendRequest] Die Serververbindung konnte nicht hergestellt werden.
20:54:54.062   - Local system uses a local area network to connect to the Internet
20:54:54.062   - Local system has RAS installed
20:54:54.062       params:  {
20:54:54.062  }
 

 

this Comes when i try to build.

 

(i post my message, because i read today all Posts but it didnt help)



[TOPIC: post.html]
#4

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,081 posts
  • Enterprise

Can you post the entire console log?



[TOPIC: post.html]
#5

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

 
20:54:14.601  Corona Simulator 2018.3326 (Jun 25 2018 12:39:46)
20:54:14.601 
20:54:17.834 
20:54:17.834  Copyright © 2009-2018  C o r o n a   L a b s   I n c .
20:54:17.834   Version: 3.0.0
20:54:17.834   Build: 2018.3326
20:54:17.834  Platform: SM-G900S / x64 / 10.0 / Intel® UHD Graphics 600 / 4.5.0 - Build 23.20.16.4973 / 2018.3326 / de_DE | DE | de_DE | de
20:54:17.834  Loading project from:   C:\Users\cps\Documents\Corona Projects\flying_giana
20:54:17.834  Project sandbox folder: C:\Users\cps\AppData\Local\Corona Labs\Corona Simulator\Sandbox\flying_giana-CAB6B99C2594D9B50CE0C9EF525DDCD9\Documents
20:54:20.600  appodeal.init() WARNING: The Appodeal plugin is only supported on Android and iOS devices. Please build for device
20:54:30.763  Testing credentials for 'C:\Program Files (x86)\Corona Labs\Corona\Resources\debug.keystore':
20:54:32.915  Picked up JAVA_TOOL_OPTIONS: -Duser.language=en
20:54:32.915  jar signed.
20:54:32.915 
20:54:32.915  Warning:
20:54:32.915  The signer's certificate is self-signed.
20:54:32.915 
20:54:32.915  The timestamp will expire on 2028-01-18.
20:54:54.062  WebServices: Call system.connect failed in 1558724094 seconds: XmlRpcImplementation::execute: [HttpSendRequest] Die Serververbindung konnte nicht hergestellt werden.
20:54:54.062   - Local system uses a local area network to connect to the Internet
20:54:54.062   - Local system has RAS installed
20:54:54.062       params:  {
20:54:54.062  }
 



[TOPIC: post.html]
#6

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

please help me, what should i do? what can be the problem?



[TOPIC: post.html]
#7

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

   ERROR: An error occurred during build (corona.build.7). The server returned the following message:
23:01:13.586  ---
23:01:13.586  A device build error occurred on the server.
23:01:13.586 
23:01:13.586  Error: Get plugin failed.
23:01:13.586 
23:01:13.586  Plugin: `plugin.vk.direct`
23:01:13.586  Publisher: `com.coronalabs`
23:01:13.586  User Account: `bardon.boura@gmx.de`
23:01:13.586 
23:01:13.586  BuildID: 5ce85b9679bf6
23:01:13.586  ---
23:01:13.849  Android build failed (5) after 5 seconds
 

this now Comes, ist called error #5



[TOPIC: post.html]
#8

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

i have read something in this forum. that helped for error 5, i havent error 5 now....but still "could not connect to server"

 

i have build my first app and it works, i dont understand it why it doesnt work on my new app



[TOPIC: post.html]
#9

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,081 posts
  • Enterprise

vk.direct only works on HTML5 builds.

 

Can you post your build.settings?

 

Can you build apps like our "HelloWorld" sample app in the SampleCode?



[TOPIC: post.html]
#10

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

when i try to build hello world it cames the same error message, could not connect to server.

 

here is my build:

 

 

--
-- For more information on build.settings, see the Project Build Settings guide at:
-- https://docs.coronalabs.com/guide/distribution/buildSettings
--
settings =
{
 orientation =
 {
  -- Supported values for orientation:
  -- portrait, portraitUpsideDown, landscapeLeft, landscapeRight
  default = "portrait",
  supported = { "portrait", },
 },
 --
 -- Android section
 --
 android =
 {
  usesPermissions =
  {
   "android.permission.INTERACT_ACROSS_USERS",
  },
 },
 --
 -- iOS section
 --
 iphone =
 {
  xcassets = "Images.xcassets",
  plist =
  {
    MinimumOSVersion = "8.0",
    ITSAppUsesNonExemptEncryption = false,
    UIStatusBarHidden = false,
   UILaunchStoryboardName = "LaunchScreen",
   ITSAppUsesNonExemptEncryption = false,
      NSAppTransportSecurity = {
    NSAllowsArbitraryLoads=true
   },
  },
 },
 --
 -- Plugins section
 --
 plugins =
 {
  ["plugin.vk.direct"] =
   {
    publisherId = "com.coronalabs"
    },
   ["plugin.appodeal"] =
    {
     publisherId = "com.coronalabs"
, supportedPlatforms={android=true}    },
 },
 --
 -- Project section
 --
 excludeFiles =
 {
  -- Exclude unnecessary files for each platform
  all = { "Icon.png", "Icon-*dpi.png", "Images.xcassets", },
  android = { "LaunchScreen.storyboardc", },
 },
}

 

 

thank you, that you are tying to help me. i have coded the last years only games in blitzbasic, but the People said that i should make apps. so i tried it and my first app worked good, i dont understand it.



[TOPIC: post.html]
#11

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,081 posts
  • Enterprise

Why are you including the plugin vk.direct?



[TOPIC: post.html]
#12

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

vk Plugin is needed for my game, should i kick it?



[TOPIC: post.html]
#13

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

is in my build.setting an error?



[TOPIC: post.html]
#14

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

please help me. the hello world sample dont build, and i try a demo, it doesent build, every time it says that could not connect to the server



[TOPIC: post.html]
#15

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

so i cannot make apps. with corona. thats sad. i dont understand it. i havent a Firewall on, no proxy-Server, avira is off, my internet-Connection is well, the games work on Simulator, but even when i try to build it says that he could not connect to Server. want make games with corona…..i dont wanna make further on games with blitzbasic



[TOPIC: post.html]
#16

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,081 posts
  • Enterprise

The vk plugin only works if you're making HTML5 builds. You're making an Android build and can't use the VK plugin.

 

But if you can't build "HelloWorld", we have other problems to track down.

 

 

Since you're on Windows, I need you to find "Internet Explorer", it's hidden but still installed. This won't work with Edge or any other web browser and try to go to this URL and let me know what it says:

 

https://developer.coronalabs.com/services/xmlrpc

 

Rob



[TOPIC: post.html]
#17

bardon.boura

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bardon.boura
  • Observer

  • 12 posts
  • Corona SDK

XML-RPC Server accepts POST request only

 

this come when i click on your link

 

but my hello world works now! I have to quit foxit Reader, now it works! Thank you for helping



[TOPIC: post.html]
#18

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,081 posts
  • Enterprise

Glad it's working again.




[topic_controls]
[/topic_controls]