Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

HTML5 video can not play with Android System WebView 73
Started by apps30 Mar 19 2019 10:19 PM

- - - - -
3 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

apps30

[GLOBAL: userInfoPane.html]
apps30
  • Enthusiast

  • 79 posts
  • Corona SDK

Hi,

 

I developed an Android app which has a webview which loaded a local html file. And the html will show a HTML5 video player.

 

It work fine on my Android device in Android 9 with "Android System WebView v72". However, some user reported that they have "Android System WebView v73" and not able to click on the play button on my video player. They uninstalled "Android System WebView v73" from their device and it works!.

 

I am not sure if it is corona sdk not supported the most updated "Android System WebView" or there is a bug on the "Android System WebView"

 

Is there a way to detect if user is using v73 so I can at least prompt user to uninstall it for temporary solution or is there anyway to fix it?

 

My Corona SDK version is 2019.3469 (2019.3.7)

 

Thanks!



[TOPIC: post.html]
#2

apps30

[GLOBAL: userInfoPane.html]
apps30
  • Enthusiast

  • 79 posts
  • Corona SDK

[TOPIC: post.html]
#3

vlads

[GLOBAL: userInfoPane.html]
vlads
  • Contributor

  • 852 posts
  • Corona Staff

Try embedding youtube video or tinkering with HTML code, It is very hard to say what is going on.



[TOPIC: post.html]
#4

apps30

[GLOBAL: userInfoPane.html]
apps30
  • Enthusiast

  • 79 posts
  • Corona SDK

I fixed the issue by using videoJS to replace the default html5 video player.




[topic_controls]
[/topic_controls]