Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

signal 11 (SIGSEGV), code 1 (SEGV_MAPERR) libopenal.so
Started by fkilius Dec 26 2018 07:08 PM

4 replies to this topic
libopenal.so signal 11

Best Answer Rob Miracle , 28 December 2018 - 12:06 PM

Looks like my post vanished...

 

Audio loads a sound, allocates memory and keeps it allocated until you explicitly dispose of it. Most people will load the sound once and play the sound over and over. 

 

I suspect your continuous loading of the sounds might be creating your issue.

 

Try just loading them once and see if that helps.

 

Rob

[TOPIC CONTROLS]
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

fkilius

[GLOBAL: userInfoPane.html]
fkilius
  • Enthusiast

  • 38 posts
  • Corona SDK

Hello again! we are experimenting an increase of 10 times crash rate in the last month. We released a new version using Corona SDK 2018.3452 (previously we are using 2018.3350). We tried to downgrade the corona sdk version with no luck at all.

 

Here is our build settings:

https://pastebin.com/Xu7tV0rH

 

And this is the most frecuent crash on our app:

https://pastebin.com/LTrTVUCi

 

Is it related to my code? Is anything that can i do to resolve it?

Thanks

 



[TOPIC: post.html]
#2

agramonte

[GLOBAL: userInfoPane.html]
agramonte
  • Corona Geek

  • 1,043 posts
  • Corona SDK

Did you change any of the audio files? Did you change anything related to audio? Frequency? It looks like an audio crash to me, but I am not an expert.

 

There is also this forum post where some people experienced similar crashes. You have to weed through the post because some of the errors are not the same.



[TOPIC: post.html]
#3

fkilius

[GLOBAL: userInfoPane.html]
fkilius
  • Enthusiast

  • 38 posts
  • Corona SDK

Hello, @agramonte in the latest releases we changed the way of how use the channels for sounds. When we need to play a sound we call this function, without ch parameter, so we are always using free channels and the sounds should play at the same time.

 

 

  1. local function playSound(filename, ch)
  2.     if(ch == nil) then
  3.         ch = audio.findFreeChannel(8)
  4.     end
  5.     print("Play audio: " .. filename)
  6.     local soundStream = audio.loadSound(filename)
  7.     audio.setVolume(M.fxVolume, { channel=ch } )
  8.     audio.play( soundStream, { channel=ch} )
  9. end

 

Is this wrong?



[TOPIC: post.html]
#4

agramonte

[GLOBAL: userInfoPane.html]
agramonte
  • Corona Geek

  • 1,043 posts
  • Corona SDK

I don't know the audio.x library that well. You'll have to wait until somebody chimes in other than me. It looks fine to me.


Edited by agramonte, 27 December 2018 - 10:14 AM.


[TOPIC: post.html]
#5

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 25,461 posts
  • Enterprise

  Best Answer

Looks like my post vanished...

 

Audio loads a sound, allocates memory and keeps it allocated until you explicitly dispose of it. Most people will load the sound once and play the sound over and over. 

 

I suspect your continuous loading of the sounds might be creating your issue.

 

Try just loading them once and see if that helps.

 

Rob




[topic_controls]
[/topic_controls]

Also tagged with one or more of these keywords: libopenal.so, signal 11