Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

errors when building for Development
Started by sembleton Jun 18 2018 04:11 PM

4 replies to this topic
build errors

Best Answer sembleton , 21 June 2018 - 04:04 AM

Well its fixed now..it seems that the file it was complaining about must have gotten corrupted. All i did was copy the contents of the file into a new file with a new name and everything worked...I have noticed in the past that setting the file type to 'Corona Lua' rather than just 'Lua' seems to help but thats just my impression..no hard eveidence. Thanks for the help:)

[TOPIC CONTROLS]
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

sembleton

[GLOBAL: userInfoPane.html]
sembleton
  • Enthusiast

  • 64 posts
  • Corona SDK

Using build 2018.3318 on a Mac running  High Sierra (10.13.5) the build appears to be created  and then after using xCode (9.4.1) to install the builkd on my iPad running ios11.4...the app crashes with an error that says a file is missing (.lua).. However when i check the package contents of the build there are NO .lua files to be seen. The app runs fine in the Simulator.

Any ideas?? anyone?


[TOPIC: post.html]
#2

roaminggamer

[GLOBAL: userInfoPane.html]
roaminggamer
  • Corona Geek

  • 6,744 posts
  • Corona SDK

You probably have a casename error

i.e. You did this

require "bob"

when the file was named:

Bob.lua

Case matters for all file access including Lua, PNG, JPG, etc.

[TOPIC: post.html]
#3

sembleton

[GLOBAL: userInfoPane.html]
sembleton
  • Enthusiast

  • 64 posts
  • Corona SDK

Thanks for the reply however I dont see any 'casename' errors...wouldnt that throw an error in the simulator? The app works perfectly in the simulator...



[TOPIC: post.html]
#4

roaminggamer

[GLOBAL: userInfoPane.html]
roaminggamer
  • Corona Geek

  • 6,744 posts
  • Corona SDK

OS X and Windows are not case-sensitive.
 
Zip up your project and share it here if you can't find the issue.

You can zip up the project then attach it here by.
 
1. Clicking 'more reply options below'.
2. Then:
attaching_files.jpg



[TOPIC: post.html]
#5

sembleton

[GLOBAL: userInfoPane.html]
sembleton
  • Enthusiast

  • 64 posts
  • Corona SDK

  Best Answer

Well its fixed now..it seems that the file it was complaining about must have gotten corrupted. All i did was copy the contents of the file into a new file with a new name and everything worked...I have noticed in the past that setting the file type to 'Corona Lua' rather than just 'Lua' seems to help but thats just my impression..no hard eveidence. Thanks for the help:)




[topic_controls]
[/topic_controls]

Also tagged with one or more of these keywords: build errors