Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Getting strange Runtime Error...
Started by d.mach Mar 23 2017 12:37 AM

6 replies to this topic
gpgs runtime error plugins problem admob

Best Answer SGS , 23 March 2017 - 03:10 AM

It looks like you are missing this from your plugins section

      ["plugin.google.iap.v3"] =
        {
          publisherId = "com.coronalabs",
          supportedPlatforms = { android = true }
        },

The error is you are trying to use something you haven't referenced in build.settings so it can't be found (as it wouldn't have been included in the build process)

[TOPIC CONTROLS]
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

d.mach

[GLOBAL: userInfoPane.html]
d.mach
  • Contributor

  • 908 posts
  • Corona SDK

When trying to test a game on an Android device with build 3049 I get the following Runtime error at start while the main.lua is running:

 

java.lang.RuntimeException: /Users/jenkins/slaveroot/workspace/Templates/label/android/platform/resources/init.lua:889: module 'plugin.google.iap.v3' not found:resource (plugin.google.iap.v3.lu) does not exist in archive

no field package.preload['plugin.google.iap.v3']
no file '(null)/plugin/google/iap/v3.lua'
no file '(null)/plugin/google/iap/v3.lua'
no file '/data/app-lib/www.XYZ/libplugin/google/iap/v3.so'

no file './plugin/google/iap/v3.so'
no file '(null)/plugin/google/iap/v3.so'
no file '/data/app-lib/www.XYZ/libplugin.so'

no file './plugin.so'
no file '(null)/plugin.so'
no file '/data/app-lib/www.XYZ/libplugin.google.iap.v3.so'

no file './plugin.google.iap.v3.so'
no file '(null)/plugin.google.iap.v3.so'
stack traceback:
[C]: ?
[C]: in function 'require'
/Users/jenkins/slaveroot/workspace/Templates/label/android/platform/resources/init.lua:889: in function 'require'
?: in main chunk

Can anyone please help what can cause this?

 

I'm using the following plugins in the build.settings:

                ["CoronaProvider.analytics.flurry"] =
                {
                    -- required
                    publisherId = "com.coronalabs",
                },
                ["CoronaProvider.ads.vungle"] =
                {
                    publisherId = "com.vungle"
                },

                ["plugin.admob"] =
                {
                    publisherId = "com.coronalabs",
                    supportedPlatforms = { iphone=true, android=true }
                },

                ["plugin.gpgs"] =
                {
                    publisherId = "com.coronalabs",
                    supportedPlatforms = {android = true}
                },

 



[TOPIC: post.html]
#2

ingemar_cl

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar_cl
  • Contributor

  • 673 posts
  • Alumni

Are you sure you don't have require( "plugin.google.iap.v3" ) anywhere in your code?



[TOPIC: post.html]
#3

d.mach

[GLOBAL: userInfoPane.html]
d.mach
  • Contributor

  • 908 posts
  • Corona SDK

Are you sure you don't have require( "plugin.google.iap.v3" ) anywhere in your code?

 

Isn't this needed for the InApp Purchase to work?



[TOPIC: post.html]
#4

ingemar_cl

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar_cl
  • Contributor

  • 673 posts
  • Alumni

Yes, but then you'll need to include it in your plugin list in build.settings:

 

https://docs.coronalabs.com/plugin/google-iap-v3/



[TOPIC: post.html]
#5

SGS

[GLOBAL: userInfoPane.html]
SGS
  • Corona Geek

  • 2,120 posts
  • Corona SDK

  Best Answer

It looks like you are missing this from your plugins section

      ["plugin.google.iap.v3"] =
        {
          publisherId = "com.coronalabs",
          supportedPlatforms = { android = true }
        },

The error is you are trying to use something you haven't referenced in build.settings so it can't be found (as it wouldn't have been included in the build process)



[TOPIC: post.html]
#6

d.mach

[GLOBAL: userInfoPane.html]
d.mach
  • Contributor

  • 908 posts
  • Corona SDK

Oh my... :) how did I not see this!?

Thank you for your help!



[TOPIC: post.html]
#7

ingemar_cl

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar_cl
  • Contributor

  • 673 posts
  • Alumni

Glad you were able to find the issue!

 

You don't need to feel bad  :)

Sometimes it's difficult to find a problem unless asking for help from others to have a look with some "fresh eyes"...




[topic_controls]
[/topic_controls]