Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

startup of live build version of app loses permission requests
Started by davida6 Feb 05 2017 09:57 AM

2 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

davida6

[GLOBAL: userInfoPane.html]
davida6
  • Enthusiast

  • 33 posts
  • Corona SDK

It appears that the start-stop-restart-stop-restart pattern of a live build does not display the dialog requesting permissions - specifically, in my case, notifications if I start the app via a custom url.  If I start the app directly from the icon, I get a single flash on-off-on, and then see all permission requests.  Logcat has some entries showing notifications turned off - a result from not giving permission.  Starting from the icon, however, initially shows the notifications - off, but then shows the messages turning them on once the allow is tapped.

 

Building the app without live builds operates properly from the custom url - first showing the permission request and then subsequent notifications.  

 

I believe that the permissions dialog is queued to display, but then the app is killed and restarted, leaving the permissions set as off.

 

correct?

 

thanks

 

Dave

 



[TOPIC: post.html]
#2

vlads

[GLOBAL: userInfoPane.html]
vlads
  • Contributor

  • 207 posts
  • Corona Staff

You're correct. I would suggest launching the app once to ask for permissions and synchronize it first time. Live builds may not behave ideally with start parameters due to it's design.



[TOPIC: post.html]
#3

davida6

[GLOBAL: userInfoPane.html]
davida6
  • Enthusiast

  • 33 posts
  • Corona SDK

Thanks, @vlads

 

BTW, Live Builds has been a lifesaver.  I'm working with GPS and Maps and the pre-live builds process of build-move-set-configure went from about 45 minutes each to just show me the darn thing.   Please pass along many thanks to the engineers behind it.

 

Dave




[topic_controls]
[/topic_controls]