Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

UI problems with Android 5 and 4
Started by stanga Oct 25 2016 09:22 AM

3 replies to this topic
vungle android
[TOPIC CONTROLS]
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

stanga

[GLOBAL: userInfoPane.html]
stanga
  • Contributor

  • 193 posts
  • Corona SDK

when showing videos on older android versions, we are experiencing a lot of UI issues. 

The problems reproduce for some of the videos (not all). 

 

Here are the issues we experience, segmented by android version:

 

Android 4.3.1, 4.1.2 -

for some video ads, the full-screen banner that is shown after the ad is blinking. The video was shown fully and properly, but the banner that is shown afterwards keeps blinking (one second we see the banner, one second a gray screen). This continues until the banner is closed. 

An example of an ad that this happens with is "Solitaire". 

 

Android 5.1.1 -

for some video ads, the video itself isn't shown properly. We see the time bar at the bottom, indicating the video is playing, but the video itself is not shown. Some strange gray rectangles appear on the screen instead. The banner after the video also blinks. 

An example of an ad that this happens with is "Netflix".

 

Please help...

Thanks

 



[TOPIC: post.html]
#2

jacques1

[GLOBAL: userInfoPane.html]
jacques1
  • Contributor

  • 318 posts
  • Corona SDK

We test on those android builds also, including android 4.4 and have not had any problems with ads showing correctly.

 

Perhaps, it could be the ads you are receiving due to the region you are in (we don't get ads from 'netflix' or 'solitaire' so can't confirm it isn't the ads themselves).

 

We have noticed that some ads even if supposed to be forced view, allow themselves to be closed but do indicate rewards will not be given if closed, and some correctly can't be closed until completed, so that already indicates that different ads for some reason work differently.

 

Suppose, you can always contact vungle directly which should get you a faster solution, since from what we've experienced, they contact developers with issues really fast.



[TOPIC: post.html]
#3

anna.cho

[GLOBAL: userInfoPane.html]
anna.cho
  • Observer

  • 20 posts
  • Corona SDK

Sorry just found this post. We will look into this today. It would be great if you can provide us your Corona build # to verify our SDK version also any screenshot or video files of your issue. 

 

As I mentioned in other post, we just pushed out new Corona plugin with Vungle iOS SDK 4.0.8 and Android 4.0.3 yesterday. So updated version could fix the issue because our QA pass was fine. 



[TOPIC: post.html]
#4

stanga

[GLOBAL: userInfoPane.html]
stanga
  • Contributor

  • 193 posts
  • Corona SDK

We use Corona build # 2016.2966.

 

We will re-compile and test the issue again. 

Thanks




[topic_controls]
[/topic_controls]