Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Vungle callback not running but ads are showing
Started by kevinlboehme Aug 14 2016 08:13 AM

24 replies to this topic
vungle plugin

Best Answer kevinlboehme , 23 August 2016 - 05:15 AM

Yea, seems all is working now.

[TOPIC CONTROLS]
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

I cannot get the vungle plugin to ever run the callback code even though ads are being played.

 

Here is my setup for vungle.

 

local function vungleAdListener( event )
    print("VUNGLE ADS LISTENER!!!!!!!!!!!")
    if ( event.type == "adStart" and event.isError ) then
        -- Ad has not finished caching and will not play
        ads:setCurrentProvider( "admob" )
        ads.show( "interstitial" )
    elseif ( event.type == "adStart" and not event.isError ) then
        -- Ad will play
        globals.rewarded_video_available = false
    elseif ( event.type == "cachedAdAvailable" ) then
        -- Ad has finished caching and is ready to play
        globals.rewarded_video_available = true
    elseif ( event.type == "adView" ) then
          gutils.get_extra_time()
    elseif ( event.type == "adEnd" ) then
        -- The ad experience has been closed- this
        -- is a good place to resume your app
    end
end
ads.init( "vungle", globals.vungle_key,  vungleAdListener )
 
This hadn't been an issue in the past. Any help would be appreciated.


[TOPIC: post.html]
#2

firerabbit.info

[GLOBAL: userInfoPane.html]
firerabbit.info
  • Contributor

  • 185 posts
  • Corona SDK

Same here! 



[TOPIC: post.html]
#3

zoltan

[GLOBAL: userInfoPane.html]
zoltan
  • Observer

  • 6 posts
  • Corona SDK

The callback is not firing for me either. I launched the Vungle sample app and the callback is not firing there either so the buttons never change from waiting to ready to play. It did work a few weeks ago though.

 

Tested on Samsung Galaxy Tab Active and iPhone 5s.



[TOPIC: post.html]
#4

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

I should mention I'm only seeing this with android as that's all I'm testing on.

[TOPIC: post.html]
#5

pau7

[GLOBAL: userInfoPane.html]
pau7
  • Enthusiast

  • 42 posts
  • Corona SDK

Hello,

 

I have the same issue. Two weeks later we publish some apps with ads and the plugin was working as expected. Yesterday I tried to add vungle ads to other apps and is not working. Is it possible that the apps that were already published and working may be broken!? It can be a major issue as we could have thousands of users angry. We would appreciate a fast answer. Thank you.

 

Pau Ors.



[TOPIC: post.html]
#6

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

I believe your existing app is working fine. I noticed when running a copy of my game built 5 days ago that the callback was working fine, leading me to believe its an issue with the plugin code that is now being pulled in on build.



[TOPIC: post.html]
#7

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,399 posts
  • Enterprise

Has any one contacted Vungle?



[TOPIC: post.html]
#8

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

Nope. I haven't at least.



[TOPIC: post.html]
#9

pau7

[GLOBAL: userInfoPane.html]
pau7
  • Enthusiast

  • 42 posts
  • Corona SDK

Hello,

 

I've sent a request to vungle and a bug report to Corona. No answer yet. I'll keep you informed.

 

Pau Ors.



[TOPIC: post.html]
#10

Tom

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Tom
  • Moderator

  • 1,480 posts
  • Corona Staff

Vungle committed a new plugin four days ago and introduced some bugs. They are the only ones who can fix it.



[TOPIC: post.html]
#11

pau7

[GLOBAL: userInfoPane.html]
pau7
  • Enthusiast

  • 42 posts
  • Corona SDK

Hello,

 

People at Vungle are working on it. It seem they were aware of this bug. They asked me for some information about the app. Hopefully they will solve it soon.

 

Pau Ors.



[TOPIC: post.html]
#12

akifumi.shinagawa

[GLOBAL: userInfoPane.html]
akifumi.shinagawa
  • Observer

  • 13 posts
  • Corona SDK

Hi All,

 

Sorry for the late reply. I am Aki from Vungle.

 

We have been working on this issue as the first priority at a moment.

Please allow me to notify back to this thread as soon as we verify this issue.

 

Sorry for the inconvenience,

Thanks,

-aki



[TOPIC: post.html]
#13

stanga

[GLOBAL: userInfoPane.html]
stanga
  • Contributor

  • 193 posts
  • Corona SDK

We're having the same issue...



[TOPIC: post.html]
#14

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

Ok, any chance to revert the plugin to the previous version in the meantime? That would be helpful if possible.

[TOPIC: post.html]
#15

akifumi.shinagawa

[GLOBAL: userInfoPane.html]
akifumi.shinagawa
  • Observer

  • 13 posts
  • Corona SDK

Hi All,

 

Thanks for your patience.

 

We updated our Plugin with the fix in Corona repository. Please try it.

 

Sorry for the inconvenience,

 

Thanks,

-aki



[TOPIC: post.html]
#16

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

Seems like it is working now. Thanks!



[TOPIC: post.html]
#17

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

Well, I am getting the callbacks now, but seems something is still up. I dont recieve any "adView" phase callbacks. These were useful because they actually told me if the user watched the ad or not. I am getting these other 3 callbacks in the corona docs though just not the adView.

 

Getting these:

adStart

adEnd

 
 
Not getting this:
name "adsRequest" provider "vungle" type "adView" isError false totalAdSeconds the total length of the video in seconds secondsWatched the length of the longest view by the user, in seconds isCompletedView true if the user watched 80% of the video; false otherwise

Is this happening for anyone else?



[TOPIC: post.html]
#18

zoltan

[GLOBAL: userInfoPane.html]
zoltan
  • Observer

  • 6 posts
  • Corona SDK

Yep, same here. I am not notified of any adView event, while the other 3 are firing.

 

Also it would be useful to get the totalAdSeconds property with the adStart and/or adEnd phases as well, it that's possible.



[TOPIC: post.html]
#19

pau7

[GLOBAL: userInfoPane.html]
pau7
  • Enthusiast

  • 42 posts
  • Corona SDK

Hello,

 

It's working on my projects and all events are fired, even the adView.



[TOPIC: post.html]
#20

kevinlboehme

[GLOBAL: userInfoPane.html]
kevinlboehme
  • Observer

  • 21 posts
  • Corona SDK

  Best Answer

Yea, seems all is working now.

[TOPIC: post.html]
#21

akifumi.shinagawa

[GLOBAL: userInfoPane.html]
akifumi.shinagawa
  • Observer

  • 13 posts
  • Corona SDK

Hi All,

 

Sorry for the delay.

 

We verified that all events are fired correctly.

Please contact us through tech-support@vungle.com if you still have an issue with Vungle Corona Plugin.

 

Thanks!

-aki



[TOPIC: post.html]
#22

zoltan

[GLOBAL: userInfoPane.html]
zoltan
  • Observer

  • 6 posts
  • Corona SDK

Thank you for the fix, all events fire now.



[TOPIC: post.html]
#23

akifumi.shinagawa

[GLOBAL: userInfoPane.html]
akifumi.shinagawa
  • Observer

  • 13 posts
  • Corona SDK

Hi All,

 

Thanks so much for your confirmation!!

And, sorry for the inconvenience.

 

Best,

-aki



[TOPIC: post.html]
#24

jacques1

[GLOBAL: userInfoPane.html]
jacques1
  • Contributor

  • 318 posts
  • Corona SDK

Have these issues been properly fixed as no callbacks are firing on IOS nor on Android, but ads are being shown.

 

Vungle informed me that they are having issues with test ads not working, so even non-live apps (i.e.; apps still in testing phase) are will only show live ads instead of test ads. Not sure if this is the cause for callbacks not firing?

 

Using Corona build 2016.2937.



[TOPIC: post.html]
#25

akifumi.shinagawa

[GLOBAL: userInfoPane.html]
akifumi.shinagawa
  • Observer

  • 13 posts
  • Corona SDK

Hi jacques1.

 

We verified that callback issue has been fixed.

 

We still have an issue in Test mode setting on our dashboard, but a live ad should work properly.

Callbacks should be fired correctly with live ads.

 

If you still have an issue with Vungle, please send a message to tech-support@vungle.com

 

Thanks,

-aki




[topic_controls]
[/topic_controls]