Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Transparent alpha channel is black on tvOS when using filter.brightness (case 45085)
Started by tonygod Feb 23 2016 10:11 AM

6 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

tonygod

[GLOBAL: userInfoPane.html]
tonygod
  • Contributor

  • 196 posts
  • Corona SDK

When using filter.brightness on an image that has transparency, the transparent portion will be filled in with solid black.  This problem reproduces when using the FilterDemo sample app, if you replace the sample image with an image that has alpha transparency.

 

I filed casenum 45085 for this.

 

Attached File  Screen Shot 2016-02-23 at 10.09.14 AM.png   228.47KB   0 downloads

 

-Tony



[TOPIC: post.html]
#2

bjsorrentino

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bjsorrentino
  • Veteran

  • 8,506 posts
  • Corona SDK

Hi Tony,

The docs clearly state that the brightness filter does not consistently support regions of transparent pixels across all devices:

https://docs.coronalabs.com/guide/graphics/effects.html

 

In any case, I've asked the engineers to investigate fixing this. I'll keep you posted...

 

Brent



[TOPIC: post.html]
#3

tonygod

[GLOBAL: userInfoPane.html]
tonygod
  • Contributor

  • 196 posts
  • Corona SDK

Thanks, Brent!  This is the first time I have seen the issue on any of the platforms I have tested. I have tried it on a few Android devices (4.2, 4,4, 5.0, Kindle, Ouya) and iPad2, iPhone5.  If it can't be fixed, I would like to know that, too, so I can investigate workarounds.

 

-Tony



[TOPIC: post.html]
#4

bjsorrentino

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bjsorrentino
  • Veteran

  • 8,506 posts
  • Corona SDK

Hi Tony,

I'm almost certain it can be fixed. I should have some updates on this by next week. :)

 

Brent



[TOPIC: post.html]
#5

tonygod

[GLOBAL: userInfoPane.html]
tonygod
  • Contributor

  • 196 posts
  • Corona SDK

That's great news!  

 

Thanks again,

Tony



[TOPIC: post.html]
#6

bjsorrentino

[GLOBAL: userInfoPane.html]
bjsorrentino
  • Veteran

  • 8,506 posts
  • Corona SDK

Hi Tony,

This should be fixed as of daily build 2016.2831. Can you please confirm?

 

Also, the "hue" filter suffers from a similar issue, but we'll be fixing that as well in a daily build shortly upcoming.

 

Take care,

Brent



[TOPIC: post.html]
#7

tonygod

[GLOBAL: userInfoPane.html]
tonygod
  • Contributor

  • 196 posts
  • Corona SDK

Confirmed.  It is looking great now.  Thanks for the follow-up, Brent!

 

-Tony




[topic_controls]
[/topic_controls]