Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Gamethrive has a translation/ localize bugg issue?
Started by sam.bavi Feb 23 2015 06:58 PM

2 replies to this topic
gamethrive localize translation
[TOPIC CONTROLS]
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

sam.bavi

[GLOBAL: userInfoPane.html]
sam.bavi
  • Enthusiast

  • 59 posts
  • Corona SDK

Hi, Im translating my app to english. I have a translation.lua that I require onto the scenes.

The code is

local translations = require("translations")
local language

local os = system.getInfo("platformName")
if os == "Android" then
language = system.getPreference( "locale", "language" )
print( "andorid language is ", language )
else
    language = system.getPreference( "ui", "language" )
end 

The problem is that If I use this code on the first scene that the app goes to then "DidReceiveRemoteNotification" function stops being called. If I on the other hand put my translation lua as a table inside the scene everything works as normal. All other scenes have the same setup, its only when i use It on the first scene that the app goes to that this issue happens. At the moment my only workaround is to have a dummy scene as my first scene or put my hole translation table inside the scene.

 

The translation file looks like this basically looks like this but with a couple of 100 more lines so I don't really want to put it inside the scene, :P

local translations =
{
["Your user ID is"] =
				{
				["en"] = "Your user ID is:",
				["sv"] = "Ditt användar ID är:",
},
}

return translations 


[TOPIC: post.html]
#2

jkasten

[GLOBAL: userInfoPane.html]
jkasten
  • Contributor

  • 158 posts
  • Corona SDK

Just by having the first translations code block DidReceiveRemoteNotification no longer fires when opening a notification?

 

Can you make sure that you are not getting a error in Xcode or LogCat when running on the device (either starting the app or when opening a notification)? Also is the device registering correctly with GameThrive even though DidReceiveRemoteNotification is not firing?

 

Thanks.



[TOPIC: post.html]
#3

sam.bavi

[GLOBAL: userInfoPane.html]
sam.bavi
  • Enthusiast

  • 59 posts
  • Corona SDK

Theres no errors in logcat or xcode. Its like nothing is happening at all. The devices register so the init part is going through as normal. Notifications do come through when app is in the background. I am sure that is has to do with requiring the translation.lua as Im sitting right now and doing It all by putting it inside of tables inside the scene and its working again. The only thing I removed from that first scene is translation.lua.




[topic_controls]
[/topic_controls]