Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Frame Rate when build for xcode sim or device
Started by richard770 Oct 13 2013 03:27 AM

148 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
Page 3 of 6 1 2 3 4 5 »
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#51

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

Is that using the OpenGL ES Driver instrument?



[TOPIC: post.html]
#52

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

DemoreelSW runs same on my iphone and ipad.. fps around 25 on ipad... cant run instruments against it on iphone.. giving out about not being signed with a dev id.... but I can tell its running around the same framerate.

 

Now we gotta figure out what could possibly be different between Cinetek and I.... and Ingemar.... that could affect us like this!

 

Its not xCode... or Corona build or build process.... cause these builds work for Ingemar right?

 

So What is unique to us.. when we install Ingemars build via testFlight???



[TOPIC: post.html]
#53

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

Maybe I've yelled at all my devices enough for them to fear me  ;)

 

Seriously, this is strange....



[TOPIC: post.html]
#54

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

Is that using the OpenGL ES Driver instrument?

that and/or core animation.... but basically I can tell from the app that gravity is halved.. like Im playing a platformer with a baloon instead of a character



[TOPIC: post.html]
#55

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

Maybe I've yelled at all my devices enough for them to fear me  ;)

 

Seriously, this is strange....

 

I need to yell louder!!! Cause they are laughing at me at this stage!

Its very odd... trust me... I aint missing anything.. this is the performance I am getting with your build....

Can ya think of anything unique to us when using your build? Other than devices of course... but surely your 3GS would have crawled too if it was an older devices issue! Certs, profiles....? But we're installing your provisioning profile when using testflight... and youre signing the app. .so not certs....

Could you record your results in one of the instruments and send em to me? I might see if I can spot anything...



[TOPIC: post.html]
#56

CineTek

[GLOBAL: userInfoPane.html]
CineTek
  • Contributor

  • 310 posts
  • Corona SDK

@Richard: I did not upload a new build with the updated provisioning profiles I just updated them directly via testflightapp so that is the reason for you getting a "not signed by a dev id" ;)

 

@Ingemar: I am getting the same performance issues with your build... 



[TOPIC: post.html]
#57

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

@Richard: I did not upload a new build with the updated provisioning profiles I just updated them directly via testflightapp so that is the reason for you getting a "not signed by a dev id" ;)

 

@Ingemar: I am getting the same performance issues with your build... 

 

@Cinetek.... your ok, your build worked fine,CinetekBuild

 

It was DemoReelSw that was a prob.. but it dont matter.. I can tell the performance is the same as yours anyway.

 

This is annoying now... :angry: Where do we go from here?

 

Wonder if any other devs would mind testing these builds for us? Anyone out there prepared to do a quick testflight for us!!!!???!!!



[TOPIC: post.html]
#58

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

Any Corona Labs Staff looking in on this????? Any chance of testing these builds???



[TOPIC: post.html]
#59

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

Here's the output from the Core Animation Instrument using CineTek's build.

The app was run for about a minute...

 



[TOPIC: post.html]
#60

CineTek

[GLOBAL: userInfoPane.html]
CineTek
  • Contributor

  • 310 posts
  • Corona SDK

@Ingemar: Would you mind to test the build on your iphone 4, too?  I can see in Testflight analytics that Richard uses the same iphone 4 as me... Just to make sure that there is no error with certain iphones/ipads... ;)



[TOPIC: post.html]
#61

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

...and I have exactly the same phone too (iPhone 4 GSM). Maybe we can get somewhere with that!



[TOPIC: post.html]
#62

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

@Ingemar: Would you mind to test the build on your iphone 4, too?  I can see in Testflight analytics that Richard uses the same iphone 4 as me... Just to make sure that there is no error with certain iphones/ipads... ;)

Good call... I actually hope its slow.. at least we have a lead! :ph34r:



[TOPIC: post.html]
#63

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

You found it!  My iPhone 4 is getting an average of around 26fps...

 

Weird though that my 3GS is behaving correctly though...



[TOPIC: post.html]
#64

CineTek

[GLOBAL: userInfoPane.html]
CineTek
  • Contributor

  • 310 posts
  • Corona SDK

Puuh  :lol: I was getting nervous! So I guess that the engineers know where to look and what to do next :D



[TOPIC: post.html]
#65

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

Unbelievable.... whats that all about then?

My missus has a 3gs.... (embarrassing I know, she'll have to wait for me to upgrade to get an iPhone 4 :))

I'll add it to testflight if yas want and see what I get?



[TOPIC: post.html]
#66

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

I rarely use my iPhone 4 for testing, but this got me thinking... and some other "good news" is that my own app that I converted to Graphics 2.0 also is sluggish on the iPhone 4... and it doesn't use any ray-tracing. Just some physics and sprite-animation.

 

So there's definitely something with Graphics 2.0 and iPhone 4 for some reason...



[TOPIC: post.html]
#67

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

Remember... these apps run fine on the iPhone 4 when built with Graphics 1.0..... so its a Graphics 2.0 issue on specific devices? or on IOS7 on iPhone 4???? Shame we dont have an iPhone 4 running IOS 6....



[TOPIC: post.html]
#68

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

Remember... these apps run fine on the iPhone 4 when built with Graphics 1.0..... so its a Graphics 2.0 issue on specific devices? or on IOS7 on iPhone 4???? Shame we dont have an iPhone 4 running IOS 6....

 

I also had the issue on iPad 1... running IOS5.1.1



[TOPIC: post.html]
#69

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

Maybe CoronaLabs might have an iPhone 4 with iOS 6....



[TOPIC: post.html]
#70

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

Great work guys.. Ingemar, thats for you r help with this, you didnt have a prob (well didnt know ya had) and were kind enough to help us all the way.. Cinetek, thanks for sharing that sample app...

 

Well.. where do we go from here?... Do we wait for a staff member to pick up in this thread or should we email someone with our findings...

 

In a nutshell

 

Graphics 2.0 builds have serious performance issues on iPhone 4/IOS 7.... and iPad1/IOS 5...

 

Ingemar, can you add the devices it tested ok on?

 

Cheers



[TOPIC: post.html]
#71

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

I've got access to an iPad 1 with 5.1.1.

I'm going to test my gfx 2.0 app on that one to see if I also have issues.



[TOPIC: post.html]
#72

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

Well.. where do we go from here?... Do we wait for a staff member to pick up in this thread or should we email someone with our findings...

I suggest we attack from all angles  ;)



[TOPIC: post.html]
#73

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

I've got access to an iPad 1 with 5.1.1.

I'm going to test my gfx 2.0 app on that one to see if I also have issues.

Great.. give Cineteks app a whirl too...



[TOPIC: post.html]
#74

richard770

[GLOBAL: userInfoPane.html]
richard770
  • Contributor

  • 112 posts
  • Corona SDK

I suggest we attack from all angles  ;)

Well Ive PM'd Bryan01... as he seems to be the only staff member to have shown up in the G.20 forums... just to express my dissappointment at the lack of staff presence in this forum as a whole.... I would have thought our impressions/testing/problems were important. Unless I am wrong and they prefer to just lurk.... but I'd much prefer a "hello, we'll look into that"



[TOPIC: post.html]
#75

ingemar

[GLOBAL: userInfoPane.html]
ingemar
  • Corona Geek

  • 2,733 posts
  • Enterprise

Ingemar, can you add the devices it tested ok on?

 

 

It's OK on:
iPad mini (iOS 7.0.2)
iPhone 3GS (iOS 5.1.1)
iPod Touch 5G (iOS 7.0.2)
iPod Touch 3G (iOS 5.1.1)

 

...and one more with problems:

iPod Touch 4G (iOS 6.1.3) -> This might indicate that even an iPhone 4 with 6.1.3 could have a problem?




[topic_controls]
Page 3 of 6 1 2 3 4 5 »
 
[/topic_controls]