Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

Build 1038 / Slider does not slide
Started by Jérôme Z. Mar 01 2013 12:41 AM

9 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

Jérôme Z.

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Jérôme Z.
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Dear Corona team,

since the last update, the widget slider does not move. Did I miss something or it is a little bug ?

Thanks in advance,
Best,
Jérôme.
uid: 96703 topic_id: 36457 reply_id: 336457


[TOPIC: post.html]
#2

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,613 posts
  • Enterprise

What daily did you upgrade from? Starting with 1034, Widgets 2.0 is out and it likely has changes from 1033 and earlier.
uid: 199310 topic_id: 36457 reply_id: 144749


[TOPIC: post.html]
#3

Jérôme Z.

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Jérôme Z.
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Hi Rob,

I use the build #1038. I understood the cause of the problem, in my slider declaration, I set top and left to 0, if I put some values, it works.

Txs,
Best,
Jérôme.
uid: 96703 topic_id: 36457 reply_id: 144772


[TOPIC: post.html]
#4

GbCStudios

[GLOBAL: userInfoPane.html]
GbCStudios
  • Observer

  • 19 posts
  • Corona SDK

if i insert a slider in a group and set the position of this group, the slider can't be moved (the slider onclick area is shifted by the new position of the group)
in the example below, one can only click and move the slider by clicking 30 pixels left to the circle

Any solution? (i am using V1038)
thx robin

	local widget = require( "widget" )
	local a = display.newGroup()
	
	-- Create a horizontal slider
	local horizontalSlider = widget.newSlider
	{
		left = 150,
		top = 232,
		width = 150,
		id = "Horizontal Slider"
	}
        a:insert(horizontalSlider)
	a.x= 30
	a.y= 100
uid: 102950 topic_id: 36457 reply_id: 145243


[TOPIC: post.html]
#5

Jérôme Z.

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Jérôme Z.
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Dear Corona team,

since the last update, the widget slider does not move. Did I miss something or it is a little bug ?

Thanks in advance,
Best,
Jérôme.
uid: 96703 topic_id: 36457 reply_id: 66457


[TOPIC: post.html]
#6

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,613 posts
  • Enterprise

What daily did you upgrade from? Starting with 1034, Widgets 2.0 is out and it likely has changes from 1033 and earlier.
uid: 199310 topic_id: 36457 reply_id: 144749


[TOPIC: post.html]
#7

Jérôme Z.

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Jérôme Z.
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Hi Rob,

I use the build #1038. I understood the cause of the problem, in my slider declaration, I set top and left to 0, if I put some values, it works.

Txs,
Best,
Jérôme.
uid: 96703 topic_id: 36457 reply_id: 144772


[TOPIC: post.html]
#8

GbCStudios

[GLOBAL: userInfoPane.html]
GbCStudios
  • Observer

  • 19 posts
  • Corona SDK

if i insert a slider in a group and set the position of this group, the slider can't be moved (the slider onclick area is shifted by the new position of the group)
in the example below, one can only click and move the slider by clicking 30 pixels left to the circle

Any solution? (i am using V1038)
thx robin

	local widget = require( "widget" )
	local a = display.newGroup()
	
	-- Create a horizontal slider
	local horizontalSlider = widget.newSlider
	{
		left = 150,
		top = 232,
		width = 150,
		id = "Horizontal Slider"
	}
        a:insert(horizontalSlider)
	a.x= 30
	a.y= 100
uid: 102950 topic_id: 36457 reply_id: 145243


[TOPIC: post.html]
#9

twaddy

[GLOBAL: userInfoPane.html]
twaddy
  • Observer

  • 5 posts
  • Corona SDK

@GbCStudios

The slider doesn't have to be in a group to fail.
ie the "being in a group" is a red herring.
Merely translating the slider leaves the interactive area somewhere behind,
even if the x,y positions are the same.

Uncomment the last line on same(ish) code below and the slider fails,
re-comment and it works again.

daily build # 1043
discovered because I wanted to
slider:setReferencePoint( display.CenterLeftReferencePoint )
I can work around => non-urgent.

[code=auto:0]
-- Create a horizontal slider
local horizontalSlider = widget.newSlider
{
left = 150,
top = 232,
width = 150,
id = "Horizontal Slider"
}

--horizontalSlider.x, horizontalSlider.y= 150, 232

[code=auto:0]

Tim Waddy
uid: 125741 topic_id: 36457 reply_id: 145579


[TOPIC: post.html]
#10

Rob Miracle

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Rob Miracle
  • Moderator

  • 26,613 posts
  • Enterprise

Please build a simple test case that demonstrates the problem and use the "Report a bug" link at the top of the page. Thanks!
uid: 199310 topic_id: 36457 reply_id: 145590



[topic_controls]
[/topic_controls]