Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

build>=640:image, sprite, mask and text displayed as color box on some android phones.
Started by henry.liu May 15 2012 11:01 AM

- - - - -
35 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
Page 2 of 2 1 2
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#26

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

@Danny
I submited one bug two days ago. Only it's not confined to a single main.lua file. There may have 4 to 5 lua file you need to look into.

Look at the pictures below you will know how i am anxious.

These only happen on sony errison x10, htc G7/G10/G11, and only when you build with corona >=.640. This is under .825. If i refresh the scene(go to another scene then go back) they may dispear.




You can see the background is white blank, and some of the text are also white blank.


This picture is really weird. The img background fill with another img. when i refresh, it become normal like below.


Text may have the same problem. Text 1 and Text 3 is not show up, the area fill with text 2.


And this is a new bug of build.825
The code i submited to your bug system is not so serious(may have something to do with the number of object on the screen). Since i can't get any error report from the simulator or the device, i don't know where is the problem and how to make a simple test case for you.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 109317


[TOPIC: post.html]
#27

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

up!
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 110071


[TOPIC: post.html]
#28

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

up this bug not solved yet since i have build my app with build 849.
UP

hey....can somebody solve this problem??
otherwise my android seems very bad!! with that "blank"
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 115996


[TOPIC: post.html]
#29

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

@Danny
any staff? i need staff to tell me what's the progress about this bug?
I have got lots user told me that my program is bad.
cause of the blank!!!!!!
got many one star response.

i'm going to push it every day till some staff saw it and give me an answer.

a little bit angry.

report a bug two months ago still got no answer.
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 117489


[TOPIC: post.html]
#30

Danny

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Danny
  • Corona Geek

  • 2,597 posts
  • Corona Staff

Hey Owen.

I just checked our bugtracker and the reason there was no answer was that we requested a proper test case which wasn't just a hacked down version of your own project and was simply a test case that showed the issue and only included assets and code to reproduce the issue and nothing more.

We never received a reply to our request for the said test case.

A test case to exhibit this problem should require only a main.lua file, any needed images & masks and that is all.

Just to be clear, I am not having a go at you, this is just a message to everyone that sends in test cases. They have to be test cases, presented in a simple form that only include code and assets needed to reproduce the issue and nothing more.

Also it would save a lot of time if when submitting a test case, you could zip it up also. Please also be sure to provide a build.settings and config.lua file if your test case has been made using them. This is another thing that costs us a lot of time. Test cases being sent in that clearly have used a build.settings/config.lua file to position the objects to demonstrate the issue, and then not including them, which results in the objects being either off screen or not displayed as you intended.

uid: 84637 topic_id: 26380 reply_id: 117539


[TOPIC: post.html]
#31

Joshua Quick

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Joshua Quick
  • Moderator

  • 3,397 posts
  • Corona Staff

Everyone,

This issue is now fixed. The fix will be made available in daily build #882.

It turns out that this issue was caused by an OpenGL driver bug. That is why this issue only occurred on particular Android devices. It also made this bug very difficult to reproduce and isolate, especially since there were no errors in our code and it turned out it was the OpenGL driver that was doing the wrong thing in this case. So, we were not ignoring this issue... it just took us a really long time to track it down.

In any case, the upcoming daily build has a work-around for this issue. If you can let us know if this daily build fixes this issue for you, then that would be much appreciated. Thanks!
uid: 32256 topic_id: 26380 reply_id: 120365


[TOPIC: post.html]
#32

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

@Joshua Quick
@Danny
I really appreciate u...
I was wondering to report a bug..
But I have run my code in many different android devices.
Not all of them have got this bug(Only older ones)
So...I'm even not sure it's a bug or not...
I just think it's out of memory.

Thanks u very very very very much!!!
I really need it!!
Owen
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 120412


[TOPIC: post.html]
#33

Joshua Quick

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Joshua Quick
  • Moderator

  • 3,397 posts
  • Corona Staff

Happy to help Owen! And thank you for your patience.
It was a tough issue to track down and we're glad that we've finally resolved it.
uid: 32256 topic_id: 26380 reply_id: 120413


[TOPIC: post.html]
#34

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

@Joshua Quick
I have build for My HTC device
and this issue has resolved! !!!Thanks U all !!
Corona I love u :)

Another issue.
I found scroll bar wont disappear
in Build 883 while using widget.newScrollView()

thank u again
Owen
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 120954


[TOPIC: post.html]
#35

Joshua Quick

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Joshua Quick
  • Moderator

  • 3,397 posts
  • Corona Staff

Owen,

I'm not that familiar with our widget library, but I'm sure there's got to be a way to make this work because our "Interface/WidgetDemo" sample project displays a scroll bar.

If that sample project doesn't help you, then would you mind writing up a bug report about this widget issue please? You can do so by clicking the "Report a Bug" link at the top of this web page. That way this issue can be directed to someone who knows more. Thanks!
uid: 32256 topic_id: 26380 reply_id: 121053


[TOPIC: post.html]
#36

Danny

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Danny
  • Corona Geek

  • 2,597 posts
  • Corona Staff

If you want to hide the scrollBar you just pass a parameter ie:

widget.newScrollView{
    hideScrollBar = true,
}

If you mean it doesn't fade out upon releasing a touch then please report a bug as Josh advised
uid: 84637 topic_id: 26380 reply_id: 121056



[topic_controls]
Page 2 of 2 1 2
 
[/topic_controls]