Jump to content

[TOPIC: topicViewTemplate]
[GLOBAL: userSmallPhoto]
Photo

build>=640:image, sprite, mask and text displayed as color box on some android phones.
Started by henry.liu May 15 2012 11:01 AM

- - - - -
35 replies to this topic
[TOPIC CONTROLS]
Page 1 of 2 1 2
This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
[/TOPIC CONTROLS]
[modOptionsDropdown]
[/modOptionsDropdown]
[reputationFilter]
[TOPIC: post.html]
#1

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

My app runing very well on iphone? ipod touch, but when installed on android, some of the image will not show, and display as a white box. some time The text also will display as a color box(the same color as the text color)

I've tested on sony Ericsson x10 and HTC G7/G10/G11 (gpu:Adreno200 Adreno205) and got the same problem. HTC G13, Samgsung I9100 and Nexus S running perfectly.

Dose it means the app need higher capability of GPU?

----------------------

I read "Performance degradation in the new public release" yesterday. Then try the old build of 591 and it is good .

Could Corona team explain this?

-----------------------------

I've tested my app with many build versions of corona, >=640 will have this issues. And 640 only add display.newText() multiline support for android. I don't know why but i need the multiline support.

CoronaSDK 2011.640
Post date: Sat, 2011-10-15 17:38

Release notes for build 2011.639 through 2011.640

iOS/Mac: for multiline text, display.newText() now supports variable height, the width must be supplied and height must be 0.

Android: Added display.newText() multiline support.
--------------------

The latest build .828 still have the problem.

-------------------------------------------

I submited one bug two days ago. Only it's not confined to a single main.lua file. There may have 4 to 5 lua file you need to look into.

Look at the pictures below you will know how i am anxious.

These only happen on sony errison x10, htc G7/G10/G11, and only when you build with corona >=.640. This is under .825. If i refresh the scene(go to another scene then go back) they may dispear.




You can see the background is white blank, and some of the text are also white blank.


This picture is really weird. The img background fill with another img. when i refresh, it become normal like below.


Text may have the same problem. Text 1 and Text 3 is not show up, the area fill with text 2.


And this is a new bug of build.825

The code i submited to your bug system is not so serious(may have something to do with the number of object on the screen). Since i can't get any error report from the simulator or the device, i don't know where is the problem and how to make a simple test case for you.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 326380


[TOPIC: post.html]
#2

jeff.wesson

[GLOBAL: userInfoPane.html]
jeff.wesson
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

What build are you using, I had a similar problem but the diplay was black for me. This was fixed in build .806
uid: 100222 topic_id: 26380 reply_id: 107029


[TOPIC: post.html]
#3

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

I use the build 704.
Now i will try 806 cause i don't konw what to do now.

Thank you for the advice.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 107192


[TOPIC: post.html]
#4

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

I just try build 815.

still have the same problem

thank you all the way.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 107210


[TOPIC: post.html]
#5

Tomas_Aboites

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Tomas_Aboites
  • Enthusiast

  • 50 posts
  • Corona SDK

@Henry
I had encountered a similar issue before and maybe this might help. It might have to do with the font size looking good on retina displays, but not on Android. For a quick test, try lowering your font size and see if the text show up.
uid: 41496 topic_id: 26380 reply_id: 107236


[TOPIC: post.html]
#6

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Thanks.

The text display as good as they shuld be. just sometimes will go wrong, and sometimes it will show up but being scaled and distorted.

So it may not be the same issue as yours.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 107269


[TOPIC: post.html]
#7

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Can anyone help me ?
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 107640


[TOPIC: post.html]
#8

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

I got some information about adreno 205 drivers.

Does it has something to do with that?
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 107832


[TOPIC: post.html]
#9

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

I read "Performance degradation in the new public release" yesterday. Then try the old build of 591 and it is good .

Could corona explain this?
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 108021


[TOPIC: post.html]
#10

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

i think i have the same issue.....
need help!
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 108022


[TOPIC: post.html]
#11

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

bring this up.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 108182


[TOPIC: post.html]
#12

peach pellen

[GLOBAL: userInfoPane.html]
peach pellen
  • Corona Geek

  • 8,866 posts
  • Alumni

Hey guys,

In my experience this is normally related to the texture memory usage being too high for the device.

One way to test this is to create an app just showing the sprite then test it - does it work?
uid: 52491 topic_id: 26380 reply_id: 108292


[TOPIC: post.html]
#13

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

I've make a very small app that only used about 5M texture memory. It is normal at first and wait for a little while some of the text and sprite change to a white box .

There are about 10 different charecter sprites with there name beside them. One may have a part
stack on top of the other one? and they all have a transparent background.
Why build.639 did not have this issue.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 108415


[TOPIC: post.html]
#14

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

keep an eye on it.
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 108425


[TOPIC: post.html]
#15

peach pellen

[GLOBAL: userInfoPane.html]
peach pellen
  • Corona Geek

  • 8,866 posts
  • Alumni

Henry can you submit a bug report with that info, including that it was fine in 639, and include a sample project we can run/build to see the issue?
uid: 52491 topic_id: 26380 reply_id: 108451


[TOPIC: post.html]
#16

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

I have submited one and waitting for the answer.

My work has been delay for a week, so i need it to be solved quickly.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 108644


[TOPIC: post.html]
#17

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Is there anything news about these issues?

It's urgent!
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 109175


[TOPIC: post.html]
#18

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

I think it's android bug....
but few people found it?
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 109192


[TOPIC: post.html]
#19

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

But if you use build.639 to build the same code, on the same device, there will not be any problem.

I think there may be something changed and we shuild not use it again.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 109195


[TOPIC: post.html]
#20

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

@henry
yep, u r right.
so it sounds like
it's a good idea to diff build.639 and build.640
to check what's going on there.
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 109198


[TOPIC: post.html]
#21

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

"it's a good idea to diff build.639 and build.640 to check what's going on there."

How?

The Realease note said build.640 add multiline support for android.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 109202


[TOPIC: post.html]
#22

gtt

[GLOBAL: userInfoPane.html]
gtt
  • Contributor

  • 164 posts
  • Corona SDK

Same here, I had this issue in the past but it was fixed somewhere in build 800+
uid: 80469 topic_id: 26380 reply_id: 109203


[TOPIC: post.html]
#23

henry.liu

[GLOBAL: userInfoPane.html]
henry.liu
  • Enthusiast

  • 32 posts
  • Corona SDK

Hi, gury.

Did you modify your code?

I've tested with build.819, 820, 821, 825 and the issue still exist.
uid: 82934 topic_id: 26380 reply_id: 109211


[TOPIC: post.html]
#24

Danny

[GLOBAL: userInfoPane.html]
Danny
  • Corona Geek

  • 2,597 posts
  • Corona Staff

If any of you can replicate this with the latest daily build with an extremely simple test case (confined to a single main.lua file) then please zip up the test case and submit it here: http://developer.anscamobile.com/content/bug-submission
uid: 84637 topic_id: 26380 reply_id: 109223


[TOPIC: post.html]
#25

OwenYang

[GLOBAL: userInfoPane.html]
OwenYang
  • Contributor

  • 163 posts
  • Corona SDK

@Danny
if it bug can't get fixed quickly..
i don't think it's good to publish my Android app..(already published)...

app here
just try press "??" and "+" button..(many times)
then scroll the "list"...u may see text field become "color blank"
......
it's not getting good response since my app got this bug....
can u fix it hurry? or return my Android platform money...
maybe it's enough to publish iOs one
uid: 25057 topic_id: 26380 reply_id: 109310



[topic_controls]
Page 1 of 2 1 2
 
[/topic_controls]